Annons

Oklart om Victoriafirande i Borgholm

Med två prinsessbröllop nästa år kan det vara så att det inte finns utrymme för något firande av kronprinsessan Victoria i Borgholm 2010.
Öland • Publicerad 21 november 2009
Så här såg det ut när Victoria och Daniel Westling mötte folkmassorna på Victoriadagen i år.
Så här såg det ut när Victoria och Daniel Westling mötte folkmassorna på Victoriadagen i år.Foto: Helen Edvall

Arrangören av Victoriadagen, IFK Borgholm, har fortfarande inte fått besked från hovet huruvida det traditionella firandet av kronprinsessans födelsedag kommer att hållas i Borgholm eller inte den 14 juli.

Däremot kommer Victorialoppet att ordnas som vanligt den 15 juli. Nu vädjar föreningen till Borgholms kommun att inte hyra ut Borgholms slott den dagen. Förra året var det en konsert i slottet samma kväll som Victorialoppet sprangs och detta gjorde att bristen på parkeringsplatser blev större än vanligt.

Barometern har varit i kontakt med hovet som meddelar att man inte vet när beslut ska tas om Victoriadagen 2010 blir av eller inte.

Annelie Frank
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons