Annons
Vad som får stryka på foten när socialnämnden ska spara 4,5 miljoner kronor är inte klart
Öland • Publicerad 19 december 2003

- Det ska göras en genomlysning av verksamheten först innan vi lämnar några förslag, säger Göran Backrot (c), socialnämndens ordförande.

Den 28 januari har nämnden nästa möte och då ska sparförslagen vara klara.

Annons

Är det inte i sista minuten?

- Jo, men budgetramen på 160 miljoner klubbades inte igenom förrän i november. Fullmäktige beslutade att vi skulle se över sjuksköterskeorganisationen och då får vi även se över hela organisationen för att hämta hem pengarna. Vi måste vända på varje sten, och innan ekonomerna gjort den här genomlysningen kan vi inte lämna några förslag.

Besparingsförslagen som nämnden kommer fram till i januari innehåller förmodligen personalminskningar och avgiftshöjningar.

Göran Backrot har tidigare förespråkat en nedläggning av Alungården i Degerhamn eftersom den är utdömd ur arbetsmiljösynpunkt och måste byggas om. Nämnden äskade 4,4 miljoner kronor utöver ramen för att kunna driva äldreboendet vidare. Fullmäktige beslutade att nämnden inte får lägga ned Alungården, men de måste samtidigt hålla sig inom ramen.

- Jag ser fortfarande att det behövs kraftigare tag för att få ordning på ekonomin. Men eftersom det inte finns någon majoritet för en nedläggning ska jag inte tjata om det. Vi har fått i uppdrag av kommunstyrelsen att utreda äldreboendets framtid men om det ska byggas om eller byggas nytt har jag inga synpunkter på i dag.

Som Barometern-OT berättade i torsdagens tidning vill Arbetsmiljöverket se konkreta förslag på vad som ska hända och inte en ny utredning. Kommunen riskerar ett vitesföreläggande om inget händer.

Veronika Karlsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons