Annons

Matsal ska rivas inför skolbygge

Det ryktas att nybygget av Färjestadens skola har bantats.
-Nej, det stämmer inte. Vi har ändrat ritningarna men det handlar fortfarande om samma skolyta, säger fastighetschef Tommy Herrloff.
Öland • Publicerad 18 mars 2008
Matsalen, intill den gula kanslibyggnaden, blir billigare att riva än att renovera när Färjestadens skola ska byggas om.
Matsalen, intill den gula kanslibyggnaden, blir billigare att riva än att renovera när Färjestadens skola ska byggas om.Foto: 

Tanken är att utbyggnaden av skolan ska påbörjas under sen höst eller till årsskiftet. Just nu planeras det för fullt för att få den bästa tänkbara lösningen, berättar Tommy Herrloff. Från början var det tänkt att den gamla matsalen, intill kanslibyggnaden, skulle renoveras och användas som skollokal.

-Det blir billigare att riva än att renovera. I stället kommer vi att använda en yta i Björklokalen.

Annons

Liksom tidigare räknar tekniska förvaltningen med att nybygget blir 2395 kvadratmeter och ombyggnationen ligger någonstans mellan 500 och 600 kvadratmeter. Kostnaden var beräknad till 46 miljoner kronor men skolnämnden har begärt ytterligare sju miljoner till bygget eftersom det alternativ som diskuteras just nu är dyrare. I det nya förslaget har fasaden gjorts om. Tvåvåningsbyggnaden har bland annat flyttats till entrén. Även om projekteringen har dragit ut på tiden tror Tommy Herrloff att bygget ska stå klart 2010.

-Slutdatumet våren 2010 gäller.

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons