GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Husbilsförare död i svår trafikolycka

Fyra personer fick föras till sjukhus efter en svår trafikolycka på onsdagen.
En av dem, en 74-årig man, avled av sina skador.
Hörlösa • Publicerad 22 augusti 2018 • Uppdaterad 23 augusti 2018

Den tragiska olyckan inträffade vid 17.15-tiden på onsdagen när en husbil och personbil av okänd anledning krockade på väg 136, i höjd med Nygård på norra Öland.

Sex personer var inblandade i olyckan. När räddningstjänsten kom till platsen satt en person fastklämd i husbilen. Han var medvetslös när han tog ut ur fordonet.

Senare på kvällen meddelade polisen att personen, en 74-årig man, avled på platsen av de skador han åsamkats i samband med olyckan.

Ytterligare tre personer fördes till sjukhus med skador – passageraren i husbilen och två personer i personbilen. På onsdagskvällen kunde landstinget i Kalmar län berätta att en man och en kvinna i 55-årsåldern lagts in för vård. Skadeläget för dem och den tredje personen är däremot fortfarande oklart.

Vad som orsakade den tragiska olyckan är också okänt.

– Hur olyckan har gått till kan jag inte svara på i nuläget, säger Stephan Söderholm på polisens ledningscentral i Malmö och berättar att den sista polispatrullen lämnade platsen strax efter klockan 21 på onsdagskvällen.

I samband med räddningsarbetet stängdes vägen av.

Båda bilarna bärgades.

Anton LernstålSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.