Annons

Krog får tillbaka tillståndet

Kvarterskrogen har tilldelats en varning. Därmed får krogen servera alkohol igen men socialnämnden ska överklaga domen.
Öland • Publicerad 4 december 2003

Socialnämnden drog in serveringstillståndet med anledning av att Anette och Willy Tigerstams 18-årige son stod som delägare och styrelseledamot.

Enligt alkohollagen får personer under 20 år inte bedriva försäljning av alkohol. Detta har rättats till och i dag äger sonen inga aktier och sitter inte heller med i bolagets styrelse. Socialnämnden har betonat att det inte finns tillräckliga kunskaper om alkohollagstiftningen och att finansieringen inte redovisats. Länsrätten anser däremot att det visst framkommit hur övertagandet av krogen gått till.

Annons

- Inte heller i övrigt finns det enligt länsrättens bedömning några anmärkningar att rikta mot bolaget när det gäller de ekonomiska förhållandena, skriver rätten i domen.

Paret Tigerstams finanser har ifrågasatts eftersom ingen bank ville låna ut pengar till dem när de skulle köpa Kvarterskrogen. Både Willy och Anette Tigerstam försattes i personlig konkurs i november. Konkursen hör samman med ett företag de hade för tolv år sedan och länsrätten menar att det inte har något att göra med deras ekonomi i dagsläget. Kvarterskrogen meddelas en varning men rätten var inte enig. Nämndeman Stefan Lagesson har lämnat in en så kallad skiljaktig mening.

- Trots flerårig erfarenhet har man i detta fall visat brist på kännedom om alkohollagen genom att i ägarstrukturen innefatta en person under 20 år. En viss förtroendekris kan skönjas då ingen bank velat finansiera verksamheten. Tidigare personliga konkurser kan inte anses vara av obetydlig vikt för förtroendet att inneha serveringstillstånd, skriver han och anför att överklagandet ska avslås.

Att det bara blev en varning, glädjer Willy Tigerstam.

- Det är skönt att vi får tillbaka serveringstillståndet, säger han.

Socialnämnden ska överklaga domen.

Veronika Karlsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons