Annons

Karin Fransson fick gastronomisk utmärkelse

Öland • Publicerad 13 september 2019
Foto: Maria Alåsen

På fredagen prisades Karin Fransson, tidigare köksmästare på Hotell Borgholm, med Smålands & Ölands Gastronomiska Akademis Stora pris. Motiveringen lyder:

”För att på ett enastående sätt bidragit till den svenska gastronomins utveckling. Henneskreativitet, smaksäkerhet och fokus på säsongernas råvaror har lockat gäster från hela världen. Med entusiasm har hon delat med sig av sina kunskaper – dels i media och delstill unga kockari sittrestaurangkök, flera avdessa tillhör idag den svenska kockeliten.”

Priset delades ut av Fredrik Andersson, ledare för det Svenska Kocklandslaget, på Växjörestaurangen PM & Vänner i samband med med evenemanget MAT2019.

Jonatan NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons