Annons

Kamelbonde flitigt anlitad som tomte

Nu för tiden räcker det att skriva Kamelbonden och Öland på vykort som ska till Bengt Erlingsson. Hans medverkan i tv har gjort honom rikskänd.
Öland • Publicerad 24 december 2012
Enklare adress kan det inte bli och posten kommer fram till kamelbonden.
Enklare adress kan det inte bli och posten kommer fram till kamelbonden.Foto: Veronika Karlsson
Foto: Veronika Karlsson

– Livet som rockstjärna är hårt, säger Bengt Erlingsson med ett leende.

Efter sin medverkan i Bonde söker fru är han hemma allt mer sällan.

Annons

Han är lite trött på morgonen när vi ses. Bengt ­Erlingsson har varit på ­resande fot i fyra dagar och bland annat deltagit i inspelningen av Agneta Sjödins nyårskarameller som ska visas i TV 4.

Lördag före julafton har han ett ”tomte-gig” i Mönsterås, men nu börjar uppdragen tunna ut.

– Jag har fått många förfrågningar om jag kan vara tomte i olika sammanhang. Det är kul och jag ställer upp på en del jobb som är en bit från Öland. Här känner de flesta mig och det skulle kännas konstigt att stå i Borgholm som tomte. Då skulle väl folk undra om jag verkligen trodde att jag var tomten eller hade tomtar på loftet. Jag vill inte göra mig märkvärdig.

På tåget mellan Stockholm och Alvesta frågade konduktören om hon inte fick ta en bild på Bengt Erlingsson.

– Hon berättade att hon skulle visa för sexåringen hemma att hon träffat tomten på tåget. Det tycker jag är näpet.

Hans medverkan i tv-programmet har fått stort genomslag och han upplever att uppmärksamheten varit övervägande positiv.

– Men det var mycket ett tag med allt från skvallertidningar till Röda korset som ringde. Men jag har blivit mer efterfrågad som musiker och det är roligt, säger han och berättar att han trakterar nyckelharpa.

Innan han ställde upp i programmet hade han aldrig sett ett avsnitt av Bonde söker fru.

– Jag var helt aningslös och visste inte att de skulle filma hemma på gården. Det förstod jag först när jag blev antagen som en av de fyra. Då blev det ett fasligt sjå att få ordning och städa, men TV4 sa till mig att jag inte fick köra bort för mycket eftersom det kunde upplevas som sterilt.

Men hur gick det då med kärleken? Jo, Mariette Lindqvist blev hans utvalda men i dag har paret ingen kontakt.

Annons

Breven har fortsatt droppa in hos Bengt Erlingsson och i november, när det var stiltje på kärleksfronten, fick han ett brev från en kvinna i Östergötland som han numera har kontakt med.

– Hon har gjort många intressanta saker i sitt liv, allt från turistguide i Grekland till ålförsäljare på Skansen. Vi har träffats flera gånger och det känns bra. Kanske har jag hittat en fru, säger han.

Bland posten som har kommit visar han ett kort med adressen Kamelbonden Öland, Sweden. Några har semestrat i Spanien och skickat ett kort.

– Det här kan jag vara mallig för, att jag är kamelbonden på en ö i Östersjön. Tänk att vykortet hittar fram med den adressen.

Veronika Karlsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons