Annons

Information inför röstning är klar

Nu är kommunernas broschyr färdigställd inför folkomröstningen 26 maj. På fem sidor listas för och nackdelar med en sammanslagning.
Öland • Publicerad 6 maj 2019 • Uppdaterad 25 maj 2019

Inför förra folkomröstningen för tio år sedan fanns en broschyr tillgänglig för de som skulle rösta. Nu har en liknande sammanställs i samarbete mellan Mörbylånga kommun och Borgholms kommun.

Ja- och Nej-sidan har fått bidra med argument och de står tydligt uppradade. Men det finns även med information om vad en folkomröstning är samt vad som händer om resultatet blir ja och vad som händer om folket röstar nej.

Annons

För att folk ska kunna prata med olika partier och ställa frågor så finns kontaktuppgifter till företrädare för de olika partierna i båda kommunerna.

I broschyren står det att materialet och slutsatserna i den utgår ifrån utredningen Öland en kommun, som gjordes 2018 samt utredningen, En studie av möjliga effekter vid en eventuell sammanslagning av Borgholm och Mörbylångas kommuner, som gjordes av SKL 2017.

Maria AlåsenSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons