Annons

Industrituren rullar vidare även i höst

Kommunen går in med pengar så att industrituren mellan Färjestaden och Mörbylånga kan fortsätta i höst.
Öland • Publicerad 28 juni 2003

Som Barometern-OT berättat vill inte Kalmar läns trafik, KLT, betala för busslinje 103. Mörbylånga kommun har gått in med 110 000 kronor under höst och vår och räddat linjen tillfälligt. Några pengar fanns inte till hösten, enligt kommunalråd Saga Sigvardsson (c) och ett tag såg det ut som om pendlarna skulle stå utan buss den 15 augusti. Men på fredagen hade hon andra besked att ge.

- Kommunstyrelsens arbetsutskott har kommit överens om att öka tillskottet till KLT med 50 000 kronor. Pengarna tar vi ur potten för oförutsedda utgifter. Samtidigt ber vi KLT att komma hit i augusti och föra en diskussion om arbetsturen, säger hon.

Annons

- Vår förhoppning är att få en total redovisning över verksamheten och om det finns någon möjlighet att omdisponera turerna.

Är det någon annan tur som kan strykas?

- Vi ska ha en öppen diskussion. De övriga turerna har ett högre pasagerarantal än industrituren.

Fem passagerare i snitt

Anna Hedh (s) menar att industrilinjen är viktig även om passagerarna är få.

- Vill vi att folk ska åka kollektivt, att de ska flytta hit och att industrier ska etablera sig måste vi kunna ge den här servicen, säger hon.

I snitt har industrituren fem passagerare per dag. Anna-Stina Jadegård är en av dem som pendlar och blir lättad när hon får höra att turen fortsätter i höst.

- Gud vad skönt. Jag har mått så dåligt av att inte veta vad som ska hända. Åh, vad skönt. Nu ska jag ringa till tjejerna på Forsheda och berätta.

Veronika Karlsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons