Annons

Gropig hamnväg upprör

Kommunen har investerat över fem miljoner i gästhamnen. Men "vanliga" båtägare får kryssa mellan gropar för att komma till hamnen med bilen
Öland • Publicerad 5 augusti 2005

Det står skyltat Norra Hamnplan, snyggt och prydligt vid rondellen. Men sedan slutar det snygga och prydliga. Bilister som söker sig till norra hamnplan, vare sig det är för att stanna och rasta, eller för att ta sig ned med båttrailer eller för att åka ut med det egna flytetyget, möts av en rad hål i en grusig plan.

Det finns helt enkelt ingen väg och ingen parkering heller.

Annons

Skumpig färd

- Det skumpar väldigt när man ska ned med båten, säger Fredrik Aldentun från Algutsrum.

Han frågar sig varför kommunen inte gjort i ordning åtminstone en provisorisk väg ned till norra hamnplanen,

i väntan på att byggföretagen ska komma i gång och det ska bli ordning.

- Vi som har fasta båtplatser betalar trots allt omkring tusenlappen varje år, och då borde man kunna ställa lite krav, tycker jag.

Fredrik Aldentun har varit

i kontakt med flera andra som också tycker att det är uselt att man inte kan komma ned till hamnen utan att snirkla fram mellan mer eller mindre stora hål.

Okända klagomål

Själv har han både talat

i telefon med kommunens fritidshandläggare Lena Petersén och skrivit e-post till henne, men längre än så har han inte kommit. Och Krister Miller, arbetschef på tekniska förvaltningen, har inte hört något om klagomålen eller sett några skrivelser i ärendet.

- De flesta grusvägar har tagit stryk av regnet och på måndag börjar min hyvelförare efter semestern. Givetvis ska det vara körbart fram till hamnen och på måndag ska vi hyfsa till en bit, säger han.

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons