Annons

Folkpartiet tappade sitt enda mandat

FP hade ett mandat i kommunfullmäktige, i nuläget har de inget.
Öland • Publicerad 16 september 2014

Med 133 röster ser de ut att hamna utanför kommunfullmäktige kommande mandatperiod.

Även Ölandspartiet förlorade mandat. De gick miste om två och har nu bara ett kvar.

Annons

– Egentligenmärker vi inte det så mycket eftersom jag i princip suttit själv i kommunfullmäktige. Men det är klart att det är tråkigt, säger Per Lublin (ÖP).

På de två andra stolarna satt från början två partimedlemmar som efter en längre tids osämja blev politiska vildar i stället.

Miljöpartiet förlorade ett av sina tidigare två och Sverigedemokraterna ökade från ett till två mandat. Partiet har under nuvarande mandatperiod inte haft en egen partirepresentant på sitt mandat. På den sitsen har en politisk vilde suttit. En före detta Moderat.

– För oss var det lite förvånande att vi blev av med ett mandat eftersom vi räknade med ett lite bättre valresultat, säger Maria Lindmark (MP).

Per Lublin (ÖP) förklarar att det fortfarande kan bli ändringar eftersom alla röster inte är färdigräknade än.

– Egentligen är det inte riktigt klart än. Det har hänt förut att de sista rösterna har påverkat resultatet, säger Per Lublin (ÖP).

Maria Alåsen
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons