Annons

Färjehallen invigd med dans av många sorter

Äntligen kan den nya sporthallen i Färjestaden tas i bruk. Nu är den byggd, besiktigad och invigd med både tal, premiärmatch och uppvisningar.
Öland • Publicerad 8 december 2003

Redan nu är många tider i den efterlängtade hallen uppbokade. Innebandyklubben lägger beslag på det mesta av kvällarna, Friskolan har bokat två heldagar i veckan. På helgerna tränar Färjestadens GoIF och ett par tider har BK Fåken och gympaföreningen Alvaret lyckats få.

Och i lördags var det stor invigning.

Annons

Omkring 250 personer kom till Färjestadens nya sporthall för att vara med på invigningsfesten.

Hallen döptes av kommunalrådet Saga Sigvardsson till Färjehallen, men att döma av vad både Saga Sigvardsson och folk kommenterat om färgsättningen (som är riktigt snygg) kommer den förmodligen i folkmun att kallas Blå hallen.

Saga Sigvardsson visade också att hon vet hur man lägger

en innebandystraff och det

fick hon en rejäl applåd för.

Annars bestod festen inledningsvis av musik med Sundsblåsarna. De lämnade plats för Jörgen Fischer från Helsingborg. Han klev högtidligt in på det stora golvet och fyllde ensam hela salen med pompa och ståt då han på säckpipa och i klassisk skotsk mundering spelade Scotland brave och Amazing grace.

En hel hop små barn i blå

t-tröjor visade upp något av vad gymnastikföreningen Alvaret håller på med. Ett av barnen visste precis hur man utnyttjar en hel hall, och hade en egen uppvisning då det var dags att springa runt lite.

Calmif visade rullstolsinnebandy och dansläraren Joachim Sandberg illustrerade alla upptänkliga sporter i en solodans.

Mest applåder och rop fick ändå breakdancegruppen Freestyle fanatic från Danmark.

Annons

Fast det var innan innebandymatchen startade. Då blev det verkligen liv i hallen som var fylld till sista plats.

Läs mer om matchen

på sportsidorna.

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons