Annons

Fängelse för 41-åring efter attack med bil

Kalmar tingsrätt dömde på tisdagen den 41-årige man som i juli i år försökte köra över en kvinna och hennes 15-åriga dotter med bil i Mörbylånga till fängelse i ett år och två månader.
Öland • Publicerad 10 augusti 2005

Det var i början av juli som den starkt alkoholpåverkade mannen körde i hög fart in på en gård i Mörbylånga.

Där körde han in på en uteplats där en kvinna och hennes dotter satt. Möbler och övriga inventarier flög åt alla håll.

Annons

När färden tagit stopp mot en stolpe gick kvinnan fram till mannen och frågade vad han höll på med. Han ska då,

enligt händelsebeskrivningen i domen, ha svarat: "Det här är bara början".

Mannen lyckades inte backa loss bilen. Bland annat därför att en cykel satt fast under ena hjulet.

När kvinnan erbjöd sig att ta loss cykeln blev mannen ursinnig och kröp ut genom bilfönstret och gav sig på båda kvinnorna med knytnävar och sparkar. Därefter slog han sönder flera fönster i kvinnornas bostad.

Ambulansfärd till sjukhuset

Den 15-åriga flickan blev så svårt misshandlad att hon förlorade medvetandet och fick föras i ambulans till länssjukhuset i Kalmar.

Mannen säger i förhör att han var berusad och inte har någon klar minnesbild av den aktuella dagen. Han kommer inte ihåg att han misshandlat någon. Han säger att han aldrig slagit någon förut och förstår inte varför han skulle göra det nu. Han hävdar att kvinnorna ljuger åtminstone till 50 procent.

Åtta olika punkter

Tingsrätten gör emellertid bedömningen att kvinnornas berättelser är trovärdiga och dömer mannen till ansvar för åtta olika åtalspunkter. Förutom grov misshandel döms mannen till misshandel, olaga hot, skadegörelse, våldsamt motstånd, grov vårdslöshet i trafik, olovlig körning samt grovt rattfylleri. Vidare ska mannen betala närmare 45 000 kronor i skadestånd till kvinnorna.

Tingsrätten beslöt dessutom att mannen ska bli kvar i häkte tills domen vinner laga kraft. Ett eventuellt överklagande ska vara inlämnat senast den 30 augusti.

Lennart Svensson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons