Annons

Dag Sandahl utpekas som rasist

Prästen Dag Sandahl på norra Öland utpekas som rasist men avvisar bestämt sådana påståenden.
Öland • Publicerad 11 december 2012
Foto: 

Han har på tyska skrivit om att hålla fanan högt och tidigare medverkat i den främlingsfientliga tidningen Dispatch International, enligt den relativt nya nättidningen Dagens Seglora.

– Det där med, die Fahne hoch, var för att få fram en reaktion. Detta eftersom politikerna jagar domprosten i Lund och vill ersätta honom med en ny chef. Jag stöder domprosten och är missnöjd med hur lite biskoparna agerar. De bara gömmer sig bakom rollen i sina domkapitel, säger Dag Sandahl.

Annons

Den välkände prästen på Öland ångrar heller inte att han medverkat i tidningen Dispatch International. För det har han utpekats som rasistisk.

– Att jag skulle vara rasist tror jag inte någon skulle säga som möter mig. Däremot försvarar jag allas rätt att yttra sig i olika tidningar.

Bo Lundquist
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons