Annons

Lärdom, utveckling och nya möjligheter

Nyheter • Publicerad 16 juni 2013

Gårdagens match mot Hässleholm började på bästa tänkbara sätt med ett snabbt och rörligt anfallsspel där vi dessutom fick utdelning i form av en 2-0 ledning redan efter knappa kvarten spelad. Först är det Bosse som påpassligt håller sig framme och petar in 1-0 efter en rörig situation framför mål. Sedan sätter Dolken 2-0 då han får öppet mål efter ett riktigt mönsteranfall. Vi fortsätter att prestera riktigt bra fotboll ytterligare cirka en kvart och borde där och då ha punkterat matchen. Hässleholm bjöd på en hel del väldigt bra omställningslägen där det lämnades stora luckor såväl centralt framför backlinjen som längs kanterna. De första 30 minuterna tycker jag personligen är bland det bästa vi hittills presterat denna säsong. Därför känns det oerhört snöpligt och bittert att vi inte lyckas stänga matchen och dessutom blir oerhört hårt straffade med reducering i 88:e och kvittering i 93:e.

Att tappa matcher och dyrbara poäng på detta sätt är något som verkligen gör ont på alla tänkbara sätt och gör så fortfarande såhär dagen efter. Smärtan är dock på något sätt spelets regler och en del av tjusningen med all idrott. Medan jag och alla andra i OAIK:s organisation var fullständigt knäckta, ledsna och förbannade minuterna efter slutsignalen över en inspelad poäng som sågs som två tappade, var Hässleholm lika lyckliga och nöjda över en poäng som sågs som just en inspelad poäng istället för två förlorade. Ibland befinner man sig i det tysta lidande omklädningsrummet, ibland befinner man sig i högljudda lyckliga omklädningsrummet. Tyvärr har vi befunnit oss i fel sinnesstämning och omklädningsrum ett par gånger för mycket under denna säsong. Att ge sig på en analys av vad detta faktum beror på är inte lätt och hade vi haft en säker förklaring på dessa sena poängtapp hade vi självklart gjort de förändringar som krävts sedan länge. Det vi som grupp kan göra är att verkligen ta lärdom av gårdagens match och minnas den smärta som man känner efter slutsignalen, den vill man inte uppleva igen. Självklart handlar väl en del av förklaringen om psykologi. Som sagt har vi haft ett par för många sena poängtapp och detta finns såklart med någonstans i bakhuvudet under matchen, en ängslighet smyger sig på och helt plötsligt är rädslan att förlora större än viljan att vinna och då blir prestationen undermålig. Vi har diskuterat detta i gruppen och det handlar helt enkelt om hårt jobb, fokusera på rätt saker och framförallt lita på att vår kvalité är fullt tillräcklig för att vinna matcher. Jobbar vi utefter detta är jag säker på att vi framöver kommer att undvika att åka på för många liknande smällar och när säsongen sedermera summeras hoppas jag att vi befunnit oss i ”rätt” omklädningsrum minst lika många gånger som i ”fel”.

Annons

Trots att gårdagens match lämnar en bitter eftersmak gick solen upp idag igen och det väntar en ny vecka full av möjligheter. Vi fick trots allt med oss ytterligare en poäng att lägga till poängskörden, vi presterade fantastiskt fin fotboll första halvtimmen och vi är endast en poäng efter serieledande Ljungby. Detta tar vi med oss in i kommande vecka. En vecka där det först och främst väntar ett hett Oskarshamnsderby i cupen på onsdag mot eleganterna i IFK. Sedan får vi på söndag förmånen att se Malmö ytterligare en gång då det väntar match mot bland annat Valentino Lai och Labinot Harbuzi i Prespa Birlik. Just detta är underbart med idrotten, det kommer hela tiden nya utmaningar där man har alla möjligheter att utvecklas till det bättre och revanschera sig från tidigare matcher. Detta kommer vi i OAIK att jobba efter under kommande vecka - lärdom, utveckling, nya möjligheter!

// Calle Aldebert

OAIK bloggen
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons