Annons

Zigiotti Olme om drömmålet – som ingen såg

Hon har gjort "ett av de vackraste målen i landslaget", enligt förbundskaptenen. Men det fick ingen utomstående se.
Nu hoppas Julia Zigiotti Olme på en repris i fotbolls-VM.
Fotboll • Publicerad 1 juni 2019
Julia Zigiotti Olme under fredagskvällens landskamp på Gamla Ullevi.
Julia Zigiotti Olme under fredagskvällens landskamp på Gamla Ullevi.Foto: Adam Ihse/TT

I fredagens landskamp mot Sydkorea visade bland andra Madelen Janogy upp sig. Piteåanfallarens första landslagsmål, på tilläggstid, räddade en 1–0-seger och vevades gång på gång i tv-rutan.

Julia Zigiotti Olmes första landslagsmål – i krysset från drygt 20 meters avstånd – är desto hemligare. Göteborgsmittfältaren kan inte ens räkna in drömmålet på CV:t, eftersom det kom i en inofficiell match mot Sydkorea i tisdags.

Annons

Trist, tycker förbundskaptenen Peter Gerhardsson.

– Det var nog ett av de vackraste målen som har gjorts i landslaget, så det är tråkigt att ingen annan har fått se det, säger han.

Sköt med vänstern

Så här beskriver Julia Zigiotti Olme själv sitt mål:

– Vi kommer i en omställning, Stina (Blackstenius) driver fram bollen i mitten, passar ut till Anna (Anvegård) och så får jag tillbaka den i mitten, tar emot och skjuter med vänstern.

– Det var utanför straffområdet, så det var ju en bit från målet.

TT: Var det ett av de vackraste landslagsmålen som gjorts?

– (skratt). Jag vet inte. Det finns ju många fina.

"Många duktiga"

Klart är att bland andra Madelen Janogy och Julia Zigiotti Olme, som på fredagskvällen spelade hela den andra halvleken som defensiv innermittfältare, har stärkt sina VM-kort under veckans landslagsläger.

Med bara drygt en vecka kvar till Sveriges premiärmatch mot Chile har Peter Gerhardssons laguttagning blivit svårare och svårare. De båda matcherna mot Sydkorea i veckan har visat upp en bred svensk VM-trupp, konstaterar förbundskaptenen.

– Vi får se. Det känns, från i tisdags till nu, att konkurrensen i den här gruppen har ökat. Och det tror jag är bra, säger han.

Annons

Julia Zigiotti Olme håller med.

– Det är kul att få chansen och förhoppningsvis också kunna slåss om så mycket speltid som möjligt, säger hon.

– Jag tycker att man ser det på träningarna också. Det är många duktiga. Och när vi får inhopp så gör vi det bra, så det är klart att konkurrensen ökar. Det är så det ska vara i ett lag.

Jens Bornemann/TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons