Annons

Youtube: Vi når två miljarder tittare

Tv • Publicerad 5 maj 2019
Svenske Youtube-fenomenet Pewdiepie. Arkivbild.
Svenske Youtube-fenomenet Pewdiepie. Arkivbild.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Youtube har i dag två miljarder unika tittare, enligt företaget självt. Siffrorna presenterades nyligen av bolagets vd Susan Wojcicki vid ett tv-branschjippo i New York, skriver .

Samtidigt slår sig tittarna allt oftare ned i tv-soffan med tjänsten. Enligt Youtubes egen statistik tittar användarna på sammanlagt 250 miljoner timmar via sina tv-apparater varje dag. Det är en ökning med 39 procent på mindre än ett år, även om 70 procent av tittningen fortfarande sker på bärbara apparater.

Annons

Den Google-ägda videojätten säger sig också nå fler amerikanska tittare i åldern 18–49 år än alla landets kabel-tv-kanaler tillsammans.

Enligt en oberoende undersökning är Youtube samtidigt den näst populäraste tv-tjänsten för 18–34-åringar i USA. Klar favorit i undersökningen är Netflix medan endast sex procent föredrar de traditionella tv-kanalerna som NBC, CBS och Fox.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons