Annons

Yellen: USA och Kina "måste samarbeta"

Kina • Publicerad 8 juli 2023
USA:s finansminister Janet Yellen pratar under ett möte om klimatfinansiering i Peking.
USA:s finansminister Janet Yellen pratar under ett möte om klimatfinansiering i Peking.Foto: Mark Schiefelbein

Det är av avgörande betydelse att USA och Kina fortsätter sitt samarbete kring klimatfinansiering. Det säger USA:s finansminister Janet Yellen under sitt fyradagarsbesök i Peking som syftar till att minska spänningarna mellan de båda länderna.

– Klimatförändringarna är överst på listan över globala utmaningar, och USA och Kina måste samarbeta för att ta itu med detta existentiella hot, sade hon under ett rundabordssamtal med experter i Kina.

Annons

Kina meddelade förra året att man avbröt klimatsamtalen med USA efter att dåvarande talmannen för representanthuset, Nancy Pelosi, besökt Taiwan.

Men det finns tecken på att samtalen kan komma att återupptas. John Kerry, demokrat och för detta utrikesminister, ska inom kort besöka Kina för att diskutera samarbete kring klimatet, enligt uppgifter från en amerikansk tjänsteman.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons