Annons

Wallberg tvåa i Calgary: "Väntat på det här"

Walter Wallberg är tillbaka på pallen. Den svenska puckelpiståkaren blev tvåa i världscuptävlingen i Calgary.
"Jag har väntat på det här", säger 19-åringen.
Puckelpist • Publicerad 2 februari 2020
Walter Wallberg under Calgarys världscuptävling i puckelpist. Svensken blev tvåa.
Walter Wallberg under Calgarys världscuptävling i puckelpist. Svensken blev tvåa.Foto: Jeff McIntosh/AP/TT

Wallberg fick en fin start på säsongen när han blev trea i säsongspremiären i finländska Ruka. Men efter det har han inte fått det att stämma, och han hade fram till helgens tävling i Kanada kört tre raka tävlingar utan att vara nära någon framskjuten placering.

I Calgary fick Walter Wallberg det mesta att stämma på nytt. Svensken stod för tre fina åk och det bästa gav 85,10 poäng och en andraplats i tävlingen.

Annons

"Jag har väntat på det här och jobbat för det så det är härligt att det sitter. Framför allt har jag de senaste tre tävlingarna byggt upp lite press och fått revanschlusta så nu är det riktigt skönt", säger Walter Wallberg i ett pressmeddelande.

Kanadensaren Mikaël Kingsbury vann tävlingen, och kazaken Dmitrij Reicherd blev trea. För Wallberg innebär andraplatsen också att han går upp till fjärde plats i den totala världscupen.

"För att slå Mikaël är det i hoppen jag måste höja mig, för resten sitter. Jag måste få till en extra skruv på övre hoppet, men just nu är jag bara nöjd med min andraplats", säger Wallberg.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons