Annons

Wall Street tog bankkollaps med ro

Börs • Publicerad 1 maj 2023
Aktien i JP Morgan Chase steg sedan storbanken tagit över merparten av kriskonkurrenten First Republic Bank. Arkivbild.Foto: Matt Rourke/AP-TT

Den senaste bankkollapsen i USA fick inga drastiska konsekvenser på aktiemarknaden. De ledande indexen på börserna i New York flyttade sig bara marginellt efter måndagens besked att huvuddelen av tillgångarna i krisdrabbade First Republic Bank sålts till konkurrenten JP Morgan Chase.

Aktien i storbanken lyfte 2,2 procent. Branschindex för banker och finansbolag tappade 0,3 procent.

Annons

Men många orosmoln hänger fortfarande över Wall Street, bland annat käbblet om gränsen för landets statsskuld. Och framför allt är osäkerheten stor när det gäller räntan. Vid Federal Reserves nästa möte, som avslutas på onsdag, tror de flesta bedömare att centralbanken höjer styrräntan med 0,25 procentenheter till 5,25 procent.

Breda S&P 500-index, Dow Jones industriindex och tekniktunga Nasdaqs kompositindex backade alla tre 0,1 procent.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons