Annons

Wall Street svängde ned efter Fedbesked

Börs • Publicerad 1 maj 2019
USA-börserna gick upp på onsdagen. Arkivbild.
USA-börserna gick upp på onsdagen. Arkivbild.Foto: Mark Schiefelbein

USA-börserna låg tryggt på plus under större delen av onsdagen sedan framför allt det positiva mottagandet av Apples delårsrapport satt nivå på stämningen. Men efter centralbankens räntebesked i slutet av handelsdagen bar det av nedåt.

Federal Reserve valde som väntat att efter sitt möte låta den viktiga styrräntan ligga orörd i intervallet 2,25–2,50 procent. I ett pressmeddelande bedömde centralbanken också att ekonomin i landet är i hyfsad kondition samt sade att man ska vara "tålmodig" med framtida ränteförändringar. Beskedet tryckte först upp kurserna något men när Fed-chefen Jerome Powell under sitt tal inte gav någon som helst näring åt förhoppningar om en eventuell räntesänkning bar det av nedåt.

Annons

Apple redovisade efter börsens stängning i tisdags något bättre siffror än väntat. Vd:n Tim Cook såg också positivt på den närmaste perioden och förutspådde ökade vinster i Kina. Aktien var ett tag över 8 procent upp men backade liksom övriga marknaden efter Feds besked och landade på plus 4,9 procent.

Dow Jones industriindex sjönk 0,6 procent liksom Nasdaqs kompositindex. S&P 500 gick ned 0,8 procent.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons