Annons

Vulkanutbrottet en turistmagnet

Island • Publicerad 4 augusti 2022
Het lava började i onsdags välla ut från en trång spricka i Fagradalsfjäll, drygt 30 kilometer från huvudstaden Reykjavik.Foto: Marco Di Marco/AP/TT

Vulkanutbrottet på Island lockar tusentals nyfikna åskådare dagen efter att het lava började välla ut från en trång spricka i Fagradalsfjäll, drygt 30 kilometer från huvudstaden Reykjavik.

Utbrottet är relativt svårtillgängligt och kräver en ansträngande vandring på kring 90 minuter från närmaste parkeringsplats. Trots detta har fler än 1 830 personer besökt platsen under det första dygnet – och fler är på väg.

Annons

– Jag var tvungen att sätta mig ner och gråta lite för att det är så vackert, så känslosamt – det här är vår planets råa kraft, säger den amerikanska turisten Hather Hoff.

Fagradalsfjäll hade även ett utbrott i fjol mellan mars och september och blev en riktig turistmagnet. Över 435 000 turister besökte platsen.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons