Annons

Brinnande hus utrymdes utanför Sundsvall

Ett 40-tal lägenheter utrymdes på söndagsmorgonen på grund av en brand i ett flerfamiljshus norr om Sundsvall.
Brand • Publicerad 9 oktober 2022
Ett 40-tal lägenheter har utrymts på grund av en fullt utvecklad brand i ett flerfamiljshus i Sundsbruk. Arkivbild.
Ett 40-tal lägenheter har utrymts på grund av en fullt utvecklad brand i ett flerfamiljshus i Sundsbruk. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

Det som började som en lägenhetsbrand spred sig senare via balkongen och upp till vinden, berättar Thomas Hansson, inre befäl vid Medelpads räddningstjänst, för TT. Branden berör ett hus med fyra trappuppgångar och tre våningar.

Räddningstjänsten kommer att bevaka branden under natten mot måndagen.

Annons

– Det brinner fortsatt på taket, men inte med samma omfattning. Det pyr och röker lite lätt och vi kommer att stanna kvar över natten, säger Thomas Hansson vid 18-tiden.

De boende har evakuerats till en förskola i närheten och kommunens posom-grupp (psykiskt och socialt omhändertagande) finns enligt Thomas Hansson på plats för att ge hjälp och stöd till de som evakuerats.

Ett VMA, viktigt meddelande till allmänheten, utfärdades under morgonen på grund av den kraftiga rökutvecklingen. Enligt P4 Västernorrland har det nu kunnat hävas.

Ingen människa har kommit till skada till följd av branden. Larmet inkom klockan 6.44 på morgonen.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons