Annons

Visfest i dagarna fyra

Uppskattar du visor? I så fall kan du få ditt lystmäte de närmaste dagarna. Inte mindre än tre konserter med välkända visartister arrangeras i Kalmar.
Nyheter • Publicerad 9 februari 2012

Ikväll, torsdag, spelar Mikael Wiehe i Kalmarsalen. På fredag spelar Per Persson och Vilda (Jessica Blomqvist) på Café Söderport och på fredag och lördag spelar Caj Karlsson på Rosenlundska källaren. Tommy Granlund som arrangerar Visa Visor på Söderport tror inte att spelningarna konkurrerar med varandra.

- Nej, jag tror att de har olika publik, och för dem som gillar alla tre går det ju att se alla tre.

Annons

Visa visor-konceptet med regelbundna viskvällar på Söderport har nu fyra år på nacken, och Tommy Granlund hoppas att även större arenor för visartister blir vanligare i Kalmar med omnejd.

- Mikael Wiehe i Kalmarsalen och snart Lars Demian på Kalmar teater, det är positivt. Visgenren är enormt mångsidig, egentligen handlar det om artister som kan skriva och framföra starka, svenska texter om samhället och verkligheten.

Han ser ljust på framtiden för visartisterna, bara det finns en nyfiken publik och arrangörer som vågar satsa.

- På visartistsidan är det hur ljust som helst. Det finns många runt om i Sverige som är stora lokalt, och de måste få upptäckas av fler. Vi har exempelvis Matilda Magnusson som bor i Göteborg, och Vilda, som spelar med Per Persson på fredag. Det är effektivt om man låter en mindre känd visartist spela med en mer känd. Jag tycker att skulle det vara roligt om vi kunde få exempelvis Tomas Andersson Wij och Lisa Ekdahl till Kalmar.

Mikael Wiehe spelar i Kalmarsalen ikväll, torsdag, kl 19.

Per Persson och Vilda spelar på Café Söderport, fredag kväll

Caj Karlsson spelar på Rosenlundska källaren, fredag och lördag kväll

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons