Annons

Viruslarmet avblåst på lyxfartyg i Hongkong

3 600 personer som suttit virusisolerade på kryssningsfartyget World Dream i Hongkong får nu gå i land, .
Hälsa • Publicerad 9 februari 2020
Passagerare på World Dream vinkar till anhöriga på kajen i lördags, då karantänen fortfarande gällde.
Passagerare på World Dream vinkar till anhöriga på kajen i lördags, då karantänen fortfarande gällde.Foto: Kin Cheung/AP/TT

Klartecknet kommer sedan besättningen, som tidigare varit i kontakt med åtta gäster som visade sig vara smittade med coronavirus, testats och visat sig vara virusfria.

– Alla passagerare och besättningsmedlemmar kan lämna kryssningen, säger Leung Yiu-Hong, representant för hälsokontrollerna vid Kai Tak, den nya kryssningsterminal som invigdes öster om stadens centrala delar 2013.

Annons

Där har fartyget legat i isolering i fyra dygn, efter att ha avbrutit en kryssning som inleddes den 2 februari. Turen skulle ha gått till Taiwan, men önationen vägrade ta emot World Dream. Fartyget tas nu ur drift tills vidare, meddelar operatören Dream Cruises.

Viruslarmen har drabbat flera stora kryssningsfartyg. Diamond Princess, med över 3 700 människor ombord, ligger fortfarande i isolering i Japan. De enda som har fått lämna fartyget är de som fått smittan, vilket för tillfället är drygt 60 personer.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons