Annons

Viruset stoppar inte OS

Olympiskt • Publicerad 3 februari 2020
Japans premiärminister Shinzo Abe och OS-ministern Seiko Hashimoto i samband med ceremonin i december för den nybyggda OS-arenan i Tokyo.
Japans premiärminister Shinzo Abe och OS-ministern Seiko Hashimoto i samband med ceremonin i december för den nybyggda OS-arenan i Tokyo.Foto: Tomohiro Ohsumi/AP/TT

Utbrottet av coronaviruset stoppar inte sommar-OS i Tokyo. Japans OS-minister Seiko Hashimoto säger att man inte överväger att ställa in spelen som startar den 24 juli.

Däremot kommer landets regering att ha ett nära samarbete med alla relevanta grupper för att försäkra sig om att virusutbrottet inte påverkar OS och det efterföljande Paralympics, säger Japans premiärminister Shinzo Abe

Annons

– Vi kommer att ha nära kontakt med alla, inklusive Internationella olympiska kommittén och Världshälsoorganisationen WHO för att vidta lämpliga åtgärder, säger Abe.

Coronaviruset, vars utbrott startade i Wuhan i Kina, har så här långt orsakat över 360 dödsfall och har spritts till många länder. I Japan har hittills 20 drabbats av viruset.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons