Annons

Boozt säger upp personal

Ekonomi • Publicerad 9 juni 2022
E-handelsbolaget Boozt vinstvarnar. Arkivbild.
E-handelsbolaget Boozt vinstvarnar. Arkivbild.Foto: Jessica Gow/TT

E-handelsföretaget Boozt vinstvarnar och planerar att säga upp omkring fem procent av koncernens anställda.

Företaget vinstvarnade under förmiddagen och senare under dagen har sajten Breakit rapporterat att omkring 70 anställda kommer att förlora sina jobb, uppgifter som bekräftas av bolaget.

Annons

Företagets nya prognos gällande omsättningstillväxten bedöms nu ligga i intervallet 10–15 procent jämfört med en tidigare prognos på 20–25 procent. Företagets justerade rörelseresultat för helåret bedöms landa på omkring 235-285 miljoner kronor (tidigare 365–420 miljoner).

"Första halvåret 2022 går mot sitt slut och har visat sig vara mer utmanande än vad vi trodde när vi satte våra mål för året. Som en konsekvens har vi valt att agera snabbt för att kunna fortsätta accelerera tillväxten, ta marknadsandelar på den nordiska onlinemarknaden och samtidigt leverera branschledande lönsamhet", säger vd:n Hermann Haraldsson i ett pressmeddelande.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons