Annons

Vinstökning men ingen utdelning från Nokia

Ekonomi • Publicerad 6 februari 2020
Vinstökning för Nokia. Arkivbild.
Vinstökning för Nokia. Arkivbild.Foto: BERTIL ERICSON/TT

Den finländska telekomtillverkaren Nokia redovisar ett oväntat vinstlyft för fjolårets fjärde kvartal, drivet av kostnadsbesparingar.

Det underliggande resultatet lyfte till 0:15 euro per aktie, mot 0:13 euro per aktie ett år tidigare. Analytiker hade i snitt räknat med en oförändrad vinst enligt detta mått.

Annons

För 2020 räknar Nokia med en underliggande vinst på 0:20–0:30 euro per aktie, vilket ligger i linje med den prognossänkning som bolaget gjorde i oktober.

Nokia, som sedan 2018 har kvartalsvisa utdelningar till ägarna, ställde i höstas in utdelningarna. Beskedet raderade ut drygt en femtedel av bolagets börsvärde.

Motiveringen från Nokialedningen var bland annat att de ville samla på sig mer kapital för satsningar på 5G-investeringar.

Nästa utdelning beräknas inte komma förrän tidigast i första kvartalet 2021.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons