Annons

Vilsen man frågade efter vägen – knivhöggs

Brott • Publicerad 2 maj 2019
En 42-årig man knivhögg en annan man som frågade efter vägen. Arkivbild.
En 42-årig man knivhögg en annan man som frågade efter vägen. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En man som gått vilse efter att ha besökt Malmöfestivalen frågade en rullstolsburen 42-årig man som var ute med sin hund om vägen. Därefter blev han knivhuggen.

– Det ska du skita i, ska mannen i rullstolen ha sagt innan han utdelade knivhugget.

Annons

42-åringen döms nu till fängelse för grov misshandel, rapporterar .

Tingsrätten har i domen riktat skarp kritik mot polisen efter att utredningen tagit lång tid då knivskärningen ägde rum i augusti 2016. Enligt tingsrätten råder det oklarheter om hur själva knivskärningen gått till, men man väljer att gå på offrets version efter att den skadade mannen uppvisat en sårskada vid nedre revbenet, ett hugg som enligt rättsläkaren var livshotande.

42-åringen är sedan tidigare känd av polisen och har dömts för att ha skjutit mot gäster inne på en restaurang. Han nekar till brott och har hävdat att han själv blivit rånad och tvingats använda nödvärn.

Mannen döms till fängelse i två år och tre månader och ska även betala ett skadestånd på 53 360 kronor.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons