Fördel Aston Villa och Leeds i kvalet

Fotboll • Publicerad 11 maj 2019

Fyra klubbar är inblandade – bara en gör Norwich och Sheffield United sällskap upp i Premier League till nästa säsong.

De första semifinalerna till högsta ligan spelades under lördagen och Aston Villa och Leeds – utan landslagsmittbacken Pontus Jansson – går in till returmatcherna mot West Bromwich och Derby med segrar att försvara.

Hemma på Villa Park vände Conor Hourihane och Tammy Abraham (straff) 0–1 till 2–1-seger i Midlandsderbyt mot West Bromwich.

Leeds United gick en rejäl holmgång borta mot Derby. Matchens betydelse visade sig i närkamperna. Segermålet – matchens enda – slog Kemar Roofe in tio minuter in i andra halvlek.

Returerna spelas på tisdag och onsdag. Finalen spelas på Wembley den 27 maj.