Annons

Villa brann ner – anmäld som mordbrand

En villa i Kolvik strax väster om Högsby brann ner till grunden under natten till lördagen. Nu är en polisanmälan om mordbrand upprättad.
Högsby • Publicerad 8 december 2018 • Uppdaterad 9 december 2018

– Vi har tagit upp en anmälan om mordbrand. Vi har hållit förhör med vittnen, men det är oklart hur branden startade, säger Fredrik Bratt vid polisens ledningscentral.

SOS Alarm fick uppgift om branden klockan 03.33. Vid 06-tiden på morgonen bekräftar Sabine Hedlund, inre befäl vid räddningstjänsten, att huset har brunnit ner. Räddningstjänsten kunde lämna platsen senare på lördagsmorgonen.

Annons

– Den var övertänd när vi kom till platsen så våra insatser handlade mest om att förhindra spridning. Det finns ett garage och förrådsbyggnad bredvid, säger Sabine Hedlund.

Även ambulans skickades till platsen, men det finns inga uppgifter om personskador. Något som även Fredik Bratt vid polisens ledningscentral säger.

– Vi vet vem som äger huset, men jag kan inte se här om vi har varit i kontakt med honom än. Vi tror dock inte att det var någon person kvar i huset, säger han.

Enligt Sabine Hedlund på räddningstjänsten tror man att det är en sommarbostad som har brunnit.

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons