Annons

Vetlandadådet: Socialtjänsten ser inga fel

Socialtjänsten i Vetlanda kommun har inte hittat några brister i sin hantering av den 22-årige man som i början av mars knivhögg sju personer i Vetlanda. Inte heller Region Jönköping ser några brister i sitt agerande, rapporterar .
Brott • Publicerad 2 juni 2021
Blommor och tända ljus efter efter knivdådet som ägde rum i Vetlanda den 3 mars i år. Huvudförhandlingen pågår just nu mot en 22-årig man som åtalats för sju mordförsök. Arkivbild.
Blommor och tända ljus efter efter knivdådet som ägde rum i Vetlanda den 3 mars i år. Huvudförhandlingen pågår just nu mot en 22-årig man som åtalats för sju mordförsök. Arkivbild.Foto: Mikael Fritzon/TT

– Vi har erbjudit stöd och hjälp som faller inom vårt ansvarsområde och agerat relevant utifrån den kunskap som fanns då, säger Anders Saldner, socialchef i Vetlanda kommun, till radion.

22-åringen hade innan attacken tät kontakt med socialtjänsten. Samma dag som dådet skedde togs mannen allt sämre situation upp till diskussion av flera tjänstemän, men läget sågs inte som akut och det fanns ingen diskussion om att skjutsa honom till psykiatrin.

Annons

– Sett i backspegeln kan man naturligtvis se det, men jag tycker det är viktigt att betona att det inte fanns något som kunde förutse den här fruktansvärda händelsen, säger Saldner.

Även vården, som haft kontakt med mannen dagarna innan attacken, har gjort en analys av sin hantering.

– Våldsdåd är alltid svåra att förutse. Jag kan inte se att vi från vårdens sida hade kunnat göra något annorlunda, säger chefsläkaren Elin Fröding.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons