Annons

Vetlanda kommun stänger skolor efter hot

Högstadieskolor och en gymnasieskola i Vetlanda kommun håller stängt i eftermiddag på grund av ett riktat hot.
Enligt information från polisen kan ett våldsdåd vara planerat till klockan 15.
Brott • Publicerad 9 juni 2022
Enligt information från polisen ska ett våldsdåd vara planerat i Vetlanda under torsdagseftermiddagen. Kommunen stänger därför skolorna. Arkivbild.
Enligt information från polisen ska ett våldsdåd vara planerat i Vetlanda under torsdagseftermiddagen. Kommunen stänger därför skolorna. Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson/TT

– Polisen mottog genom 112 ett hot riktat mot skolan i går och informerade oss i dag. Det är ett ganska vagt hot men vi gjorde ändå bedömningen att ta det på allvar eftersom det var specifikt tidssatt, säger Henrik Wågesson, skolchef i Vetlanda kommun.

Hotet handlade om ett knivdåd riktat mot en av de två högstadieskolorna eller gymnasieskolan, berättar Wågesson. Kommunen har själv tagit beslutet att stänga skolorna, utan inblandning från polisen.

Annons

– Vi har ändå full förståelse, så klart, för att skolorna upplever att det är svårt att bedriva verksamhet under dessa förutsättningar, säger Björn Öberg, presstalesperson på polisregion Öst.

Polisen har startat en utredning om olaga hot mot grupp.

– Vi försöker hitta den som står bakom hotet, för att få lite mer substans kring vad det handlar om, säger Björn Öberg.

Polisen kommer också att ha en ökad närvaro i Vetlanda under eftermiddagen och kvällen.

– Vi har under dagen haft flera möten och samtal med kommunen och regionen om hur vi ska hantera det här, tillägger Öberg.

På torsdagskvällen hålls avslutningar i de aktuella högstadieskolorna.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons