Annons

Vestas vänder till vinst men sänker prognoser

Ekonomi • Publicerad 11 augusti 2021
Danska Vestas redovisar sina siffror för andra kvartalet. Arkivbild.
Danska Vestas redovisar sina siffror för andra kvartalet. Arkivbild.Foto: Lars Skaaning/AP/TT

Den danska vindkraftsjätten Vestas vände förlust till vinst under andra kvartalet. Men intäkterna var i stort sett oförändrade och bolaget sänker sina prognoser för helåret.

Vestas redovisar en vinst före skatt på 122 miljoner euro, motsvarande drygt 1,2 miljarder kronor, för perioden. Motsvarande kvartal 2020 gjorde bolaget en förlust på 7 miljoner euro.

Annons

Rörelseresultatet steg till 101 miljoner euro, från 34 miljoner euro ett år tidigare. Intäkterna var 3,5 miljarder euro.

Flaskhalsar i leveranskedjorna, kostnadsinflation och fortsatta coronarestriktioner på viktiga marknader har dock försämrat utsikterna, enligt Vestas. Bolaget räknar med att såväl intäkter, rörelsemarginal och investeringar blir lägre jämfört med tidigare bedömning.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons