Annons

Vertonghen tillbaka efter smällen

Fotboll • Publicerad 7 maj 2019
Tottenhams Jan Vertonghen tränade med skyddsmask inför returmötet med Ajax i Champions League.
Tottenhams Jan Vertonghen tränade med skyddsmask inför returmötet med Ajax i Champions League.Foto: AP/TT

Mittbacken Jan Vertonghen är tillbaka i Tottenhams trupp inför returmötet med Ajax i Champions League-semifinalen.

Det bekräftade tränaren Mauricio Pochettino på en presskonferens på tisdagen.

Annons

Belgaren tvingades bryta det första mötet i England – som Ajax vann med 1–0 – redan i den första halveken efter att ha fått en otäck smäll mot huvudet, och missade Tottenhams bortamatch mot Bournemouth i helgen.

– Han skadade sig inte mer än att han fick ett jack på näsan. Många spelare fortsätter spela i det läget. Det var inget stort problem, sade Pochettino.

– Jag tror att han är redo för spel.

Tottenhamtränaren tyckte också att rapporterna om att Vertonghen kan komma att spela returmötet med skyddsmask var överdrivna.

Samtidigt är Erik Lamela tillbaka i träning och kan vara tillgänglig, medan sydkoreanen Son Heung-Min är tillbaka från avstängning. Trion Harry Kane, Harry Winks och Serge Aurier saknas däremot alla när "Spurs" jagar sin första Champions League-final i klubbens historia.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons