Annons

Blåsig måndag väntar

Den kommande veckan inleds med klassiskt höstväder. SMHI har utfärdat flera varningar.
Väder • Publicerad 1 november 2020
Veckan inleds med blåsigt väder. Arkivbild.
Veckan inleds med blåsigt väder. Arkivbild.Foto: Michael Probst/AP/TT

Ett lågtryck som rört sig över Atlanten påverkar vädret i Sverige. På måndagen kommer det att blåsa rejält i landet, främst gäller det i nordvästra Götaland och sydvästra Svealand. Senare under dagen blir det hårda vindbyar i norra Norrlands kustland. Det väntas även en hel del regn.

– I Norrland ser det ut att komma lite större mängder regn, säger Moa Hallberg.

Annons

SMHI har gått ut med en klass 1-varning för delar av Västra Götaland om mycket hårda vindbyar under måndagen. Även för Värmlands län och Örebro län ligger en klass 1-varning för mycket hårda vindbyar.

Wasaline ställer in en färjeavgång från Umeå och en från Vasa på måndagen på grund av hårt väder, rapporterar lokala medier.

Tågtrafiken mellan Uddevalla och Strömstad ställs också in på grund av vädret, meddelar Västtrafik. Stoppet gäller från 20.00 på söndagen fram till 06.00 på tisdagen. Bussar ska ersätta tågen på sträckan.

Redan på söndagskvällen blir det mycket blåsigt i norra Lapplandsfjällen. SMHI har utfärdat en klass 1-varning för hårda vindar i kombination med snö eller blötsnö.

Under söndagen blåser det även en del i vattnen runt Sverige och det ligger ett antal klass 1-varningar för kuling.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons