Annons

Vd:n bad om ursäkt för kursslakt

Ekonomi • Publicerad 11 februari 2022
Niklas Östberg är grundare och vd för Delivery Hero. Arkivbild.
Niklas Östberg är grundare och vd för Delivery Hero. Arkivbild.Foto: Michael Sohn/AP/TT

Kursslakten på hämtmatkoncernen Delivery Hero fick svenske grundaren och vd:n Niklas Östberg att ta till annorlunda åtgärder. Östberg gick ut på Twitter och bad om ursäkt till aktieägarna, skriver CNBC.

Annons

"I dag föll aktien med 30 procent. Jag är uppriktigt sagt ledsen å alla aktieägares vägnar. Jag sitter i er båt. Vi kommer inte att ändra vår strategi på grund av raset men vi ska jobba ännu hårdare för att visa att vår investeringsstrategi betalar av sig", skriver han.

Delivery Hero som bland annat äger Foodora uppgav i sin rapport en betydligt mera försiktig försäljningsprognos än aktiemarknaden förutspått och aktien har fortsatt sin resa ned under dagens handel på Frankfurtbörsen. Vid 14-tiden är aktien ned ytterligare drygt fem procent.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons