Annons

Vattenläcka i centrala Nyköping

Olycka • Publicerad 12 augusti 2022
En person ringde in och sa att det sprutade vatten ur gatan. Arkivbild.
En person ringde in och sa att det sprutade vatten ur gatan. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

En större vattenledning började läcka i centrala Nyköping och orsakar trafikstopp på vissa sträckor längst med Hamnvägen under morgonen.

– Det hade blivit någon sprickbildning, eller brott, i en vattenledning. Och det orsakade inledningsvis översvämning över gatan där och hotade då ett antal fastigheter, säger Patrick Johansson, vakthavande befäl på Södertörns brandförsvar.

Annons

Det var under småtimmarna natten till fredag som läckan upptäcktes. Den kunde snabbt lokaliseras och reparationsarbete av ledning och väg pågår, uppger Nyköpings kommun.

– Vi kunde styra om vattnet så att det inte påverkar några fastigheter. Det här låg ganska nära Nyköpingsån, så vi behövde aldrig pumpa utan vi kunde leda vattnet bort så att det kunde rinna ner i ån.

Räddningstjänstens arbete på plats är färdigställt och kommunen har stängt av vattenledningen.

TT: Vet ni vad som orsakat vattenläckan?

– Det vet vi inte, annat än att det var en person som ringde in och sa att det sprutar vatten ur gatan.

Även förra månaden drabbades Nyköping av en större vattenläcka.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons