Annons

Västerås flygplats läggs ned

Ekonomi • Publicerad 10 mars 2020
Passagerare bordar eftermiddagsflyget med Ryanair till London på Västerås flygplats. Arkivbild.
Passagerare bordar eftermiddagsflyget med Ryanair till London på Västerås flygplats. Arkivbild.Foto: JAN COLLSIÖÖ/TT

Efter flera år med ekonomiskt underskott står det nu klart att Västerås flygplats läggs ned. Vid en presskonferens med kommunstyrelsen i form av Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Liberalerna, meddelades beslutet, rapporterar VLT.

– Det är delvis med tungt hjärta. Helst hade vi hoppats att flygplatsen skulle bära sig men det har visat sig inte vara möjligt. Det är mycket pengar som går åt varje år. Samtidigt är det ett tråkigt besked att lämna till de som är anställda, säger Liberalernas Jesper Brandberg vid pressträffen.

Annons

Flygplatsen ska dock inte läggas ned omedelbart utan nedläggningen kan enligt VLT ta ett par år då den innefattas av en rad olika avtal och anställningar. Ett av dessa avtal berör bland annat lågprisflyget Ryanair.

Förra året brottades flygplatsen med ett underskott på cirka 24 miljoner kronor enligt VLT.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons