Annons

Varningsskott vid protester mot FN-styrka

Kongo-Kinshasa • Publicerad 1 augusti 2022
Demonstranter mot FN:s fredsbevarande styrka Monusco i Kongo-Kinshasa i slutet av förra veckan. Arkivbild.Foto: Moses Sawasawa/AP/TT

Soldater har skjutit varningsskott för att skingra demonstrerande som närmat sig FN:s fredsbevarande styrka Monuscos bas i östra Kongo-Kinshasa.

Polisen använde även tårgas för att skingra människorna som protesterade mot FN-styrkan, enligt en AFP-journalist på plats.

Annons

Varningsskotten kom dagen efter att två personer dödats och 15 skadats då soldater från Monusco-styrkan öppnat eld vid en gränsövergång till Uganda.

FN:s generalsekreterare António Guterres framförde under söndagen "sina djupaste kondoleanser" till de som drabbats och till landets regering och uppmanade till att händelsen ska utredas.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons