Annons

Varning till allmänheten vid barkbrand

Olyckor • Publicerad 4 juni 2021
Det brinner i barkhögar utanför en industrianläggning i Skutskär och en varning till allmänheten har utfärdats. Arkivbild.
Det brinner i barkhögar utanför en industrianläggning i Skutskär och en varning till allmänheten har utfärdats. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

Ett viktigt meddelande till allmänheten (VMA) har utfärdats i Gävle kommun och Älvkarleby kommun, enligt Sveriges Radio.

"Räddningsledaren uppmanar alla i området i framförallt omkring Ytterharnäs och Grinduga att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation".

Annons

Varningen har utfärdats eftersom det brinner i barkhögar utanför Stora Ensos industrianläggning i Skutskär. Räddningstjänsten är på plats för att släcka bränderna.

– Det ryker väldigt mycket. De kan inte säga när de är färdiga med släckningsarbetet, det kommer att ta en stund. Läget är under kontroll, men röken gör att de får ta det lite försiktigt, säger Stora Ensos kommunikationschef Maria Knuts till Gefle Dagblad.

Det finns ingen risk för att branden sprider sig till omkringliggande fastigheter, enligt Stora Enso. Ingen person har skadats.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons