Annons

Varning för felmärkt vårrulledeg

Livsmedel • Publicerad 13 februari 2020
Även mycket små mängder mjölk kan ge allvarliga reaktioner hos känsliga mjölkallergiker. Arkivbild.
Även mycket små mängder mjölk kan ge allvarliga reaktioner hos känsliga mjölkallergiker. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Livsmedelsverket varnar för fem varianter av fryst vårrulledeg av märket Spring Home som kan innehålla mjölk trots att det inte står i märkningen. Även mycket små mängder mjölk kan ge allvarliga reaktioner hos känsliga mjölkallergiker.

Vårrulledegen säljs av flera grossister och butiker i Sverige. Företagen och myndigheterna arbetar nu för att produkterna inte längre ska gå att köpa i butik, men de kan fortfarande finnas hemma hos konsumenter, skriver Livsmedelsverket.

De fem varianter av vårrulledeg det gäller finns angivna på Livsmedelsverkets hemsida. Återkallandet gäller förpackningar med bäst före-datum fram till 08-02-2023.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons