Varnar för trend med penisblekning

Plastikkirurger varnar för att trenden med penisblekning i Thailand kan vara farlig. Männen kan få brännskador och ärr av laserbehandlingarna – eller en penis som i stället mörknar eller blir fläckig.
Thailand • Publicerad 3 februari 2018
Penisblekning erbjuds av en klinik i Bangkok, Thailand. Personerna på bilden har inget med artikelns innehåll att göra. Arkivbild.
Penisblekning erbjuds av en klinik i Bangkok, Thailand. Personerna på bilden har inget med artikelns innehåll att göra. Arkivbild.Foto: Sakchai Lalit

– Jag anser att det inte bör göras på en patient som inte behöver det, säger den italienske plastikkirurgen Massimiliano Brambilla, och påpekar att det är starka ämnen som används:

– Just blekning är en av de saker jag skulle vara väldigt försiktig med.

En klinik i huvudstaden Bangkok har sagt att det kommer 100 män varje månad för att få sina penisar blekta. Tjänsten har tillhandahållits i ett halvår.

KB/TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.