Annons

Varmt mottagande för Roy Anderssons nya film

Film • Publicerad 4 september 2019
Roy Andersson tillsammans med skådespelarna Anders Hellström och Tatiana Delaunay under årets filmfestival i Venedig.
Roy Andersson tillsammans med skådespelarna Anders Hellström och Tatiana Delaunay under årets filmfestival i Venedig.Foto: Joel C Ryan/AP/TT

Roy Anderssons nya film "Om det oändliga", som tävlar om Guldlejonet på filmfestivalen i Venedig, möts av goda recensioner av flera internationella filmkritiker.

ger filmen fyra av fem stjärnor och skriver att den "riskerar att kännas som en b-sida" till den svenske regissörens förra film "En duva satt på en gren och funderade på tillvaron", men att "Om det oändliga" trots det är "utsökt, udda och helt olik allt annat i tävlingen".

Annons

Den europeiska branschtidningen ser filmen som ännu ett bidrag till Roy Anderssons "unika varumärke av melankolisk tragikomedi som till och med skulle få Samuel Beckett att lyfta på hatten".

Den amerikanska filmsajten ger filmen näst högsta betyg och skriver att den 76 minuter långa (korta) filmen "skildrar livets kvalitéer: den är både kort och oändlig. Det är över på ett ögonblick och ändå känner du att det skulle kunna pågå för evigt".

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons