Annons

Vårdpersonal hade fest trots restriktioner

Coronaviruset • Publicerad 2 juni 2021
Personalen vid en vårdcentral hade personalfest med fler deltagare än vad som var tillåtet. Arkivbild.
Personalen vid en vårdcentral hade personalfest med fler deltagare än vad som var tillåtet. Arkivbild.Foto: Martina Holmberg/TT

Personalen vid en vårdcentral i Gävleborgs län bröt mot rådande coronadirektiv när de i lördags hade personalfest med omkring 45 deltagare, skriver Gefle Dagblad.

Den 1 juni lättades restriktionerna något, men då festen hölls gällde att max åtta personer fick samlas – även utomhus, som i det aktuella fallet, och även om det är personer som dagligen träffas i arbetet.

– Jag vill understryka att jag som arbetsgivare inte haft någon kännedom om den aktuella händelsen. Jag vill också understryka att det är ytterst olämpligt att ha sådana här fester under rådande omständigheter. Detta till trots att festen var utomhus och att gruppen som sågs inte var nya kontakter. Jag gör samma bedömning som Folkhälsomyndigheten och vår smittskyddsläkare i den här hanteringen, säger Jörgen Tranevik är verksamhetschef för primärvården, till tidningen.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons