Annons

Värderån med automatvapen mitt i morgonhandeln

Brott • Publicerad 2 november 2020
En värdetransport har rånats i södra Stockholm. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Flera rånare slog till mot en leverans av värdefulla varor till en elvarubutik i Västberga i södra Stockholm på måndagsförmiddagen.

Rånet skedde strax före klockan tio, när många människor var i omlopp. Enligt Expressens uppgifter hade gärningspersonerna – som var maskerade och minst två till antalet – automatvapen. Det avlossades dock inga skott och ingen skadades.

Annons

– Vittnen och målsägande säger att det har varit vapen inblandade. Sedan är det oklart huruvida det är skarpa vapen eller inte, säger Stockholmspolisens presstalesperson Mats Eriksson till TT.

Polisen tog till en början upp jakt med bland annat helikopter, men den insatsen trappades senare ned. Ingen har gripits och polisens arbete går vidare på andra sätt, säger Mats Eriksson.

– Vi har hållit väldigt många vittnesförhör och försöker sammanställa en helhetsbild. Det var mycket folk på plats vid den tiden, kunder och personal och andra.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons