Annons

Vårdcentraler stängs – påverkar 9 000 personer

Två vårdcentraler i Göteborg stängs med omedelbar verkan, skriver lokala medier.
Beslutet påverkar omkring 9 000 invånare.
Vård • Publicerad 8 juni 2023
Två vårdcentraler, med omkring 9|000 personer listade hos sig, stängs med omedelbar verkan. Arkivbild.
Två vårdcentraler, med omkring 9|000 personer listade hos sig, stängs med omedelbar verkan. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Beslutet om att stänga vårdcentralerna, som ligger i stadsdelarna Kortedala och Gamlestaden, fattades av Västra Götalandsregionen på torsdagen.

Bakgrunden är att företaget som äger vårdcentralerna har skulder på flera miljoner kronor, och riskerar att försättas i konkurs. Ägaren till företaget åtalades dessutom i maj för bokföringsbrott i form av försenade årsredovisningar.

Annons

– Till syvende och sist är det en patientsäkerhetsfråga. Vi går nu in i semesterperiod och att ha en vårdcentral med konkurshot över sig i juli innebär en stor risk för att patienter hamnar i kläm, säger My Alnebratt (S), ordförande i regionens operativa hälso- och sjukvårdsnämnd, till Göteborgs-Posten.

Patienterna som drabbas kommer nu att omfördelas till andra vårdcentraler i närheten.

Ägaren till vårdcentralen uppger för GP att han kommer att bestrida beslutet.

– Samtliga inspektioner som VG-regionen gjort har visat att vi bedriver en säker vård. Det finns inte grund för att häva avtalet, anser jag, säger han till tidningen.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons