Annons

Vandaler slog till mot Putins förtrogne

Italien • Publicerad 6 april 2022
"Mördare" och "inget krig" står det sprejat vid ingången till ett av den ryske tv-profilen Vladimir Solovjevs hus nära sjön Como i norra Italien.
"Mördare" och "inget krig" står det sprejat vid ingången till ett av den ryske tv-profilen Vladimir Solovjevs hus nära sjön Como i norra Italien.Foto: Ansa/AFP/TT

En rysk tv-profil med nära band till president Vladimir Putin har fått påhälsning i sitt hus i norra Italien. Vandaler klottrade på onsdagen antikrigsslagord på egendomen och färgade poolvattnet rött.

Villan i byn Pianello del Lario tillhör Vladimir Solovjev, en inflytelserik tv- och radioperson som betraktas som Kremls mest profilerade och entusiastiska propagandamakare.

Annons

Efter besöket stod det bland annat "mördare" och "inget krig" sprejat vid entrén. I bassängen med utsikt över sjön Como skvalpade rödfärgat vatten, visar bilder från nyhetsbyrån Ansa.

Tidigare på dagen fick räddningstjänsten släcka en mindre brand vid ett annat semesterboende som Solovjev håller sig med i den närliggande staden Menaggio. Några däck hade stuckits i brand.

Solovjev äger sedan några år tre hus i det populära området. De är värda runt åtta miljoner euro (drygt 82 miljoner kronor), enligt den italienska regeringen. Alla är tagna i beslag av ekobrottspolisen till följd av sanktionerna mot personer i Putins närhet.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons