Annons

Våldtäktsman höll sig undan – våldtog igen

Brott • Publicerad 9 juni 2021
En dömd barnvåldtäktsman dök inte upp för att avtjäna sitt fängelsestraff. I stället våldtog han ett annat barn. Arkivbild.
En dömd barnvåldtäktsman dök inte upp för att avtjäna sitt fängelsestraff. I stället våldtog han ett annat barn. Arkivbild.Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

En 21-årig man som dömts för att ha våldtagit ett barn vid två tillfällen, första gången när barnet var sju och senare nio år gammalt, våldtog en annan flicka i väntan på sitt fängelsestraff, rapporterar Östersunds-Posten.

Mannen utsatte flickan för övergreppet i sin lägenhet förra sommaren, sedan han bjudit på droger och hon somnat i hans säng.

Annons

Enligt en granskning av tidningen hade mannen ett halvår tidigare dömts för de första barnvåldtäkterna och skulle tre veckor innan flickan våldtogs ha inställt sig på en anstalt i Västerås för att börja avtjäna fängelsestraffet, men dök aldrig upp.

– I de här fallen, när det på riktigt påverkar någon annan, så blir konsekvenserna av glappet mellan dom och fängelse allvarligt. Om han hade suttit i fängelset så hade inte händelsen inträffat, säger Lillemor Ersberg, som var åklagare i fallet, till tidningen.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons