Annons

Våldsman döms till rättspsykiatrisk vård

Skaraborgs tingsrätt dömer en av männen som misshandlade poliser vid Resecentrum i Skövde i oktober förra året till rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning.
Brott • Publicerad 3 maj 2019
Skaraborgs tingsrätt dömer en av männen som misshandlade poliser vid Resecentrum i Skövde till rättpsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning. Arkivbild.
Skaraborgs tingsrätt dömer en av männen som misshandlade poliser vid Resecentrum i Skövde till rättpsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Mannen har stått åtalad för grov misshandel och grovt våld mot tjänsteman. Han är också åtalad för att vid ett senare tillfälle ha våldtagit en kvinna i hennes bostad.

Rättsmedicinalverket har i ett utlåtande konstaterat att mannen led av en psykisk sjukdom när han begick de brott han anklagas för.

Annons

Det var en kväll i början av oktober förra året som flera påverkade personer uppträdde stökigt vid Resecentrum i Skövde. När polis skickades till platsen uppstod ett bråk.

I åtalet beskrivs hur en av de stökiga männen, den nu dömde mannen, kastade sig mot en av polismännen så att han föll omkull, slog huvudet i stengolvet och tappade medvetandet.

Den stökige mannen fortsatte sedan misshandeln mot polisens huvud. Polismannen fick hjärnskakning, benbrott i käken och tre utslagna tänder.

Mannen döms också att betala skadestånd på 36 250 kronor till den misshandlade polisen och 140 400 till kvinnan han våldtog.

Tidigare har två män dömts i samma ärende – den ena till villkorlig dom och samhällstjänst för bland annat våldsamt motstånd och hot mot tjänsteman, och den andra till dagsböter för brott mot knivlagen.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons